Ons bedrijf
Het familiebedrijf van Ber, zoon Guus en dochter Janske Cox is, zoals dat vroeger ging, eerst een gemengd bedrijf geweest. Toen opa en oma Cox in 1950 het bedrijf opstartte liepen er nog varkens rond en werden er al aardbeien en een paar soorten gewassen verbouwd. Inmiddels ligt de focus volledig op aardbeien en is het bedrijf uitgegroeid tot 12.4 hectare glasopstanden met maar liefst drie locaties. De hoofdlocatie is gevestigd aan de Tienrayseweg 16 in Horst. Samen met de vestiging in Baarlo komt dit neer op 11.4 hectare productieteelt aardbeien. Tevens is op de locatie op de Venrayseweg de opkweek van plantmateriaal onder glas gerealiseerd .
Daarnaast beschikken wij over 2,5 hectare stellingen voor vermeerdering en 6 hectare containerveld, waarop eigen plantmateriaal wordt geproduceerd.
Vader Jan Cox koopt grond van zijn vader en gaat "aan het boeren" met zijn vrouw An Soberjé . Ze hebben een varkenshouderij met daarnaast vollegrondsteelt. Een gemengd bedrijf zoals dat vroeger gebruikelijk was. Aan de Kreuzelweg telen ze aardbeien, asperges, prei, bonen op 7 hectare grond.
Sjaak, de vierde van in totaal 7 kinderen, komt na de M.Tu.O. in Venlo afgemaakt te hebben in het bedrijf. Ze zeggen de varkens vaarwel en specialiseren zich in aardbeien, asperges en prei.
Ber, de jongste van de 7, komt na dezelfde opleiding als Sjaak de gelederen versterken. Er wordt 5 ha. grond bijgekocht.
Een vollegrondsbedrijf aan de Tienrayseweg wordt aangekocht (12 ha.) De prei gaat vervallen en men specialiseert zich nog verder in met name de aardbeienteelt. Tevens wordt aan de Kreuzelweg een verwarmde tunnelkas gebouwd van 7.600 m2, de eerste glasaardbeien.
Door met name de arbeidsperikelen in de vollegrondsteelten wordt "de buurman" aan de Tienrayseweg 30.000 m2 aangekocht. Men zegt de vollegrondsteelten vaarwel en stort zich in de glasteelten. 18.000 m2 aardbeien, 20.000 m2 asperges. In dit zelfde jaar stapt vader na 40 jaar hard werken uit het bedrijf.
Ook de asperges worden vaarwel gezegd, deze 20.000 m2 worden ingeruild voor aardbeien.
Op de Venrayseweg wordt een glasbedrijf van 9.700 m2 aangekocht voor in eerste instantie rabarberteelt die na drie moeizame jaren vaarwel wordt gezegd. De kas wordt in 2004 omgebouwd voor glasaardbeien.
De kas van 30.000 m2 van bijna 30 jaar oud wordt gesloopt. Aanvankelijk mocht er maar 30.000 m2 terug gebouwd worden maar door middel van BOM-plus en het inleveren van de tuinbouwlocatie aan de Kreuzelweg werd er een splinternieuwe moderne kas gebouwd van 63.000 m2.
Sjaak stapt ook na 40 jaar dienstverband uit het bedrijf, er wordt plaatsgemaakt voor Guus (zoon van Ber). Na het afronden van de opleiding Tuin- en akkerbouw aan de HAS Hogeschool in Den Bosch is Guus klaar om het bedrijf in te stappen.
Om meer grip te krijgen op de grillige arbeidsmarkt wordt een nieuwe tak aan de organisatie toegevoegd. Een huisvesting met een capaciteit van 114 bedden wordt gebouwd. Naast het opkweken van eigen plantmateriaal, is middels de huisvesting de cirkel nu rond.
Om aan nieuwe wet en regelgeving te voldoen wordt er een compleet nieuw containerveld van 6 hectare aangelegd voor het opkweken van trayplanten.
De oude containervelden van 2.5 hectare worden omgebouwd voor de opkweek van stekmateriaal.
Om de energieperikelen op te vangen wordt er een locatie aangekocht van 5.1 hectare in Baarlo. Deze locatie wordt compleet omgebouwd van komkommers naar aardbeien om in het vroege voorjaar van 2025 in productie te gaan.
Janske, de jongste dochter van Ber stapt na enkele jaren werkzaam te zijn geweest binnen het bedrijf volledig in als de derde eigenaar samen met broer Guus en vader Ber. Ze heeft als opleiding bedrijfskunde en agro-business gevolgd aan de HAS Hogeschool in Venlo.
Vader Jan Cox koopt grond van zijn vader en gaat "aan het boeren" met zijn vrouw An Soberjé . Ze hebben een varkenshouderij met daarnaast vollegrondsteelt. Een gemengd bedrijf zoals dat vroeger gebruikelijk was. Aan de Kreuzelweg telen ze aardbeien, asperges, prei, bonen op 7 hectare grond.
Sjaak, de vierde van in totaal 7 kinderen, komt na de M.Tu.O. in Venlo afgemaakt te hebben in het bedrijf. Ze zeggen de varkens vaarwel en specialiseren zich in aardbeien, asperges en prei.
Ber, de jongste van de 7, komt na dezelfde opleiding als Sjaak de gelederen versterken. Er wordt 5 ha. grond bijgekocht.
Een vollegrondsbedrijf aan de Tienrayseweg wordt aangekocht (12 ha.) De prei gaat vervallen en men specialiseert zich nog verder in met name de aardbeienteelt. Tevens wordt aan de Kreuzelweg een verwarmde tunnelkas gebouwd van 7.600 m2, de eerste glasaardbeien.
Door met name de arbeidsperikelen in de vollegrondsteelten wordt "de buurman" aan de Tienrayseweg 30.000 m2 aangekocht. Men zegt de vollegrondsteelten vaarwel en stort zich in de glasteelten. 18.000 m2 aardbeien, 20.000 m2 asperges. In dit zelfde jaar stapt vader na 40 jaar hard werken uit het bedrijf.
Ook de asperges worden vaarwel gezegd, deze 20.000 m2 worden ingeruild voor aardbeien.
Op de Venrayseweg wordt een glasbedrijf van 9.700 m2 aangekocht voor in eerste instantie rabarberteelt die na drie moeizame jaren vaarwel wordt gezegd. De kas wordt in 2004 omgebouwd voor glasaardbeien.
De kas van 30.000 m2 van bijna 30 jaar oud wordt gesloopt. Aanvankelijk mocht er maar 30.000 m2 terug gebouwd worden maar door middel van BOM-plus en het inleveren van de tuinbouwlocatie aan de Kreuzelweg werd er een splinternieuwe moderne kas gebouwd van 63.000 m2.
Sjaak stapt ook na 40 jaar dienstverband uit het bedrijf, er wordt plaatsgemaakt voor Guus (zoon van Ber). Na het afronden van de opleiding Tuin- en akkerbouw aan de HAS Hogeschool in Den Bosch is Guus klaar om het bedrijf in te stappen.
Om meer grip te krijgen op de grillige arbeidsmarkt wordt een nieuwe tak aan de organisatie toegevoegd. Een huisvesting met een capaciteit van 114 bedden wordt gebouwd. Naast het opkweken van eigen plantmateriaal, is middels de huisvesting de cirkel nu rond.
Om aan nieuwe wet en regelgeving te voldoen wordt er een compleet nieuw containerveld van 6 hectare aangelegd voor het opkweken van trayplanten.
De oude containervelden van 2.5 hectare worden omgebouwd voor de opkweek van stekmateriaal.
Om de energieperikelen op te vangen wordt er een locatie aangekocht van 5.1 hectare in Baarlo. Deze locatie wordt compleet omgebouwd van komkommers naar aardbeien om in het vroege voorjaar van 2025 in productie te gaan.
Janske, de jongste dochter van Ber stapt na enkele jaren werkzaam te zijn geweest binnen het bedrijf volledig in als de derde eigenaar samen met broer Guus en vader Ber. Ze heeft als opleiding bedrijfskunde en agro-business gevolgd aan de HAS Hogeschool in Venlo.