Cox aardbeien

Aardbeienteelt

De planten voor de aardbeienteelt worden in eigen beheer opgekweekt. Inmiddels kweken wij meer dan twee miljoen planten per jaar. De tweede week van augustus worden de planten nadat ze 8 maanden in de koelcel hebben doorgebracht uitgeplant in de kas. Het ras dat wordt geteeld bij Cox Aardbeien is Inspire en Elsanta.

Na het stengels doorhalen starten we rond half september met de oogst. De eerste oogstperiode duurt tot ongeveer 15 december. De planten blijven in de winter staan, en zullen opnieuw bloemen aanleggen. Zodat in de lente nog een keer geoogst kan worden. De voorjaarsoogst loopt van begin maart tot half juli.

Hoogwaardige kwaliteit

Wij zijn dagelijks bezig om een zo goed mogelijk product van hoogwaardige kwaliteit te leveren. Waar U kwaliteit vooral terugvindt in smaak, vorm en kleur, kijken wij als professionele telers een stap verder. Kwaliteit is voor ons ook oog hebben voor de omgeving. Ons bedrijf teelt milieubewust. Ook de kwaliteit van de bedrijfsvoering verdient continu de aandacht. Registraties en controles zijn vaste bedrijfsprocessen.

De keuringsdienst van waren controleert ons product. Daarnaast begeleidt HortiNova, Delphy en The Greenery ons met de teelt. Bovendien zijn we Global GAP, GRASP, Nurture, Leaf, Select Farm Produce en met het Planet Proof keurmerk gecertificeerd. Dat betekend dat alle Europese supermarkten zonder enige terughoudendheid de voedselveiligheid van ons product onderstrepen.

Afzet

De afzet verloopt via afzet coöperatie The Greenery. The Greenery beschikt over een groot marktaandeel in zacht fruit en een gerenommeerd klantenbestand, hiermee zijn we instaat om de voor ons bedrijf de geschikte markten te bedienen.

In de herfst is de belangrijkste afzetmarkt van onze aardbeien de Engelse retail, daarnaast vindt ons product zijn weg in Nederland, Duitsland en Scandinavië. In het voorjaar bedienen we hoofzakelijk via thuisverlading de Duitse markt. We zijn dan instaat om op klantniveau dagvers product te leveren wat het uitstal leven voor de klant bevorderd.

Verder worden onze aardbeien lokaal verkocht middels Plus Lucassen, en Martens Asperges.

Opzoek naar huisvesting voor uw personeel?
Neem contact op voor meer informatie
separator