Plantenteelt

Opkweek trayplanten

Stekmateriaal wordt ingekocht via vermeerderaars waarmee we intensief samenwerken. Vanaf half juli wordt het stekmateriaal gestekt in trays die zijn uitgezet op onze containervelden. In het najaar (november / december), zijn de trayplanten volgroeid en bevinden de aangelegde bloemen zich in het rhizoom van de plant. Na het rooien worden de trayplanten ingepakt in kisten op pallets en zijn ze gereed voor bewaring.

Naast het produceren van plantmateriaal ten behoefte van Cox Aardbeien B.V. produceren wij ook plantmateriaal voor derden. Indien U als potentiële klant interesse hebt neem dan gerust contact met ons op.

Ook voor bewaring bent u bij ons aan het goede adres wij beschikken over +/- 900 pallet plaatsen aan koelcapaciteit,  goed voor ruim 3 miljoen trayplanten.

Teelt

Tijdens het opkweekproces worden de trayplanten nauwlettend gecontroleerd en bijgestuurd. Met een actueel teeltplan worden de containervelden optimaal voorbereid op een ziektevrije opkweek.

De kwaliteit van het plantmateriaal wordt mede gewaarborgd door gebruik te maken van een betrouwbaar netwerk van professionele adviseurs en het eigen specialisme voor de teelt. De beste analysetechnieken voor bloemtrosmetingen, plantsap- en bodemanalyses worden toegepast.